- Szczegóły
- Odsłony: 68
W ramach Dni Otwartych na Politechnice Morskiej w Szczecinie uczniowie naszej szkoły, kształcący się na kierunku Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej, odwiedzili Wydział Mechaniczny oraz Wydział Mechaniki i Elektrotechniki. Zwiedzili kilka laboratoriów uczelni, mieli także okazję porozmawiać z wykładowcami i studentami. Poznali kierunki studiów oferowane przez uczelnię, które otwierają szerokie perspektywy na rynku pracy.
- Szczegóły
- Odsłony: 73
Dnia 12 kwietnia 2025 r. uczennice Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym wraz z opiekunami uczestniczyły w Jarmarku Wielkanocnym w Witnicy. Świąteczny jarmark , to nie tylko okazje do zakupów, ale również do spędzenia czasu z przyjaciółmi, sąsiadami , rodziną z możliwością degustacji rożnych smakołyków przygotowanych przez wystawców. A było ich sporo. Tak też było i na naszym stoisku. Oprócz sprzedaży palm wielkanocnych przygotowanych przez uczniów technikum architektury krajobrazu można było pokosztować smacznych kruchych ciasteczek. Dla naszej szkoły udział w takich wydarzeniach , do doskonała okazja do promocji w środowisku lokalnym.
Osobom zaangażowanym w realizację przedsięwzięcia składam serdeczne podziękowania i do zobaczenia w kolejnej edycji.
Cz. W.
- Szczegóły
- Odsłony: 51
W ramach realizacji programu pt. „Kultura bezpieczeństwa” dnia 9 kwietnia 2025 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym odbyło się spotkanie, dla uczniów klas V technikum z inspektorem Państwowej Inspekcji Pracy w Gorzowie Wielkopolskim. Jego celem było zwrócenie uwagi na zagrożenia występujące w środowisku pracy , propagowanie niezbędnej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy a także podniesienie poziomu wiedzy w zakresie prawnej ochrony pracy wśród młodych
ludzi , którzy niebawem podejmą pierwszą pracę.
Program „Kultura bezpieczeństwa ‘’ jest realizowany w naszej szkole od wielu lat przy współpracy z Państwową Inspekcją Pracy w Zielonej Górze, który przygotowuje młodzież , tak aby w przyszłości rozpoczynając karierę zawodową była wyposażona w podstawową wiedzę w zakresie nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy , wynagrodzenia za pracę, czasu pracy, urlopów wypoczynkowych i innych uprawnień jak również obowiązków pracowniczych.
Cz. W.
- Szczegóły
- Odsłony: 47
KONKURS,, Bitwy na drobiowe smaki 4 " dobiegł końca i mimo, że o puchar nie zawalczyliśmy to chcę powiedzieć, że Emilia Banasik i Wiktoria Bilik godnie zaprezentowały naszą szkołę w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym w Warszawie. Na 180 drużyn z całej Polski - dziewczyny znalazły się w ścisłej finałowej czołówce 15 drużyn.
Tworzyłyście dania pod fachowym okiem Jurorów:
Kurt Scheller, Jolanta Kleser, Tomasz Proc, Jakub Steuermark i Łukasz Konik? - to wielki zaszczyt być ocenianym przez tak wybitnych szefów kuchni.
Jako opiekun grupy jestem z Was bardzo dumna, to nie lada wyczyn za pierwszym razem dojść tak wysoko. A nam się udało. Zaprezentowane Wasze kulinarne umiejętności, pasja, praca pod presją czasu była tylko dowodem, że można sięgać po więcej i tak też zrobimy za rok ?
Dziękuję Wam bardzo - Emilka i Wiktoria gratuluję z całego serca - jesteście wielkie ! Brawo Wy ??????
I. W.
Strona 1 z 84