W ramach Dni Otwartych na Politechnice Morskiej w Szczecinie uczniowie naszej szkoły, kształcący się na kierunku Technik urządzeń i systemów energetyki odnawialnej, odwiedzili Wydział Mechaniczny oraz Wydział Mechaniki i Elektrotechniki. Zwiedzili kilka laboratoriów uczelni, mieli także okazję porozmawiać z wykładowcami i studentami. Poznali kierunki studiów oferowane przez uczelnię, które otwierają szerokie perspektywy na rynku pracy.

WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (5) — kopia
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (5) — kopia
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (3)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (3)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (1)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39 (1)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.39
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (4)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (4)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (3)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (3)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (1)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38 (1)
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38
WhatsApp Image 2025-04-10 at 12.40.38
c9b193dd-1858-458e-9379-f5ac7ac77e85 (1)
c9b193dd-1858-458e-9379-f5ac7ac77e85 (1)
6c159117-56e7-474d-b352-f7adf752cab6
6c159117-56e7-474d-b352-f7adf752cab6
d4b64ca4-8da4-4c52-b1cc-3084cbf24a08
d4b64ca4-8da4-4c52-b1cc-3084cbf24a08
734cf62f-edef-4840-8cd1-e4fc006d9265
734cf62f-edef-4840-8cd1-e4fc006d9265
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

       Dnia 12 kwietnia 2025 r. uczennice Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym wraz z opiekunami uczestniczyły w Jarmarku Wielkanocnym w Witnicy. Świąteczny jarmark , to nie tylko okazje do zakupów, ale również do spędzenia czasu z przyjaciółmi, sąsiadami , rodziną z możliwością degustacji rożnych smakołyków przygotowanych przez wystawców. A było ich sporo. Tak też było  i na naszym stoisku. Oprócz sprzedaży palm wielkanocnych przygotowanych przez uczniów technikum architektury krajobrazu można było pokosztować smacznych kruchych ciasteczek. Dla naszej szkoły udział w takich wydarzeniach , do doskonała okazja do promocji w środowisku lokalnym.

 

Osobom zaangażowanym w realizację przedsięwzięcia składam serdeczne podziękowania i do zobaczenia w kolejnej edycji.  

 

                                                                                                                           Cz. W.

49ed9c64-a76d-4dad-b127-c314680a8db9
49ed9c64-a76d-4dad-b127-c314680a8db9
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.35.26
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.35.26
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.32.17
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.32.17
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.31.28
WhatsApp Image 2025-04-12 at 13.31.28
Previous Next Play Pause
1 2 3 4

W ramach realizacji programu pt. „Kultura bezpieczeństwa” dnia 9 kwietnia 2025 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kamieniu Małym odbyło się spotkanie, dla uczniów klas V technikum z inspektorem Państwowej Inspekcji Pracy w Gorzowie Wielkopolskim. Jego celem było zwrócenie uwagi na zagrożenia występujące w środowisku pracy , propagowanie niezbędnej wiedzy z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy a także podniesienie poziomu wiedzy w zakresie prawnej ochrony pracy wśród młodych
ludzi , którzy niebawem podejmą pierwszą pracę.
Program „Kultura bezpieczeństwa ‘’ jest realizowany w naszej szkole od wielu lat przy współpracy z Państwową Inspekcją Pracy w Zielonej Górze, który przygotowuje młodzież , tak aby w przyszłości rozpoczynając karierę zawodową była wyposażona w podstawową wiedzę w zakresie nawiązywania i rozwiązywania stosunku pracy , wynagrodzenia za pracę, czasu pracy, urlopów wypoczynkowych i innych uprawnień jak również obowiązków pracowniczych.

Cz. W.

KONKURS,, Bitwy na drobiowe smaki 4 " dobiegł końca i mimo, że o puchar nie zawalczyliśmy to chcę powiedzieć, że Emilia Banasik i Wiktoria Bilik godnie zaprezentowały naszą szkołę w Ogólnopolskim Konkursie Kulinarnym w Warszawie.  Na 180 drużyn z całej Polski - dziewczyny znalazły się w ścisłej finałowej czołówce 15 drużyn.


Tworzyłyście dania pod fachowym okiem Jurorów:
Kurt Scheller, Jolanta Kleser, Tomasz Proc, Jakub Steuermark i Łukasz Konik? - to wielki zaszczyt być ocenianym przez tak wybitnych szefów kuchni.
Jako opiekun grupy jestem z Was bardzo dumna, to nie lada wyczyn za pierwszym razem dojść tak wysoko. A nam się udało. Zaprezentowane Wasze kulinarne umiejętności, pasja, praca pod presją czasu była tylko dowodem, że można sięgać po więcej i tak też zrobimy za rok ?
Dziękuję Wam bardzo - Emilka i Wiktoria  gratuluję z całego serca - jesteście wielkie ! Brawo Wy ?‍??‍???

I. W.

fb_img_1744287459549
fb_img_1744287459549
fb_img_1744287470832
fb_img_1744287470832
20250409_133810
20250409_133810
20250409_183058
20250409_183058
20250409_183450
20250409_183450
20250411_082853
20250411_082853
20250411_082906
20250411_082906
fb_img_1744287459549
fb_img_1744287459549
20250409_133810
20250409_133810
20250409_154832
20250409_154832
20250409_165831
20250409_165831
20250409_174827
20250409_174827
20250409_174844
20250409_174844
Previous Next Play Pause
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13